Crocs – inte bara foppatofflor

Crocs är ett varumärke som starkt förknippas med foppatofflor. Det är inte konstigt då det klassas som ”originalet” och är det varumärke som var först att lansera dessa färgstarka plasttofflor i Sverige. Det var då Peter Forsbergs företag Forspro som hade rättigheten att importera tofflorna vilket är orsaken till att de ofta kallas för just Foppatofflor.

När Crocs lanserades i Sverige var Crocs synonymt med dessa tofflor. Några andra produkter fanns inte i utbudet. Men sedan dess har utbudet ökat rejält. Främst är det fortfarande skor av olika slag men företaget har även satsat på lite mer oväntade produkter.

Crocs Band – Crocs Band eller Crocband Flat är en lågsko av Crocs karaktäristiska material Crosslite. Utseendemässigt har man valt att skapa en sko i retrostil samtidigt som den upplevs modern och trendig. Det som framförallt skiljer lågskon mot andra lågskor är att den är helt och hållet av Crosslite. Därmed en helgjuten lågsko – något som är minst sagt ovanligt.

Crocs Sandaler – En härligt skön så kallad flip-flop toffla som passar utmärkt till lata dagar på stranden. De är ergonomiska och inte minst antibakteriella och motverkar illaluktande lukt. Finns i unisexmodeller i många olika storlekar och färger.

Crocs Stövlar – Stövlar ska vara stabila och absolut inte släppa in någon väta. Det låter självklart men när Testfakta genomförde tester på barnstövlar visade det sig att alla inte alls höll måttet. I testet blev Crocs en tydlig etta. Detta genom höga betyg gällande slitage, håller formen, att de lätta och håller fukten borta.

Crocs Ryggsäck – Crocs förknippas mest med plagg som bärs på fötterna så när de lanserade deras ryggsäck var det många som blev förvånade. Men ryggsäcken har verkligen sina fördelar. Den är funktionell och snygg och dessutom väldigt lätt. En stabil ryggsäck med de klassiska hålen som känns igen från tofflorna. Därmed kan man lätt smycka ut dem med jibbitz för att skapa en mer personlig stil.

Barnskor

Flera skomodeller från varumärket har anpassats för att passa de små. Storlekar, färger och former är helt i linje med vad många efterfrågar vilket kan ha bidragit till att det säljs volymer crocs. Vill du hitta Crocs i Sverige är Footway ett bra val. De har en hel del olika sorters skor i barnstorlekar och är generellt ansedda som ett kvalitativt bolag. Personen som grundat Footway är Daniel Mühlbach som gått från start till att få in företaget på börsen.


Posted

in

by

Tags: