Ömtålig hud

Det är ingen nyhet för någon att babyn har en ömtålig hud. Hur man ska ta hand om den är dock någonting det råder delade meningar om. Vissa kör på ”det var förr” medan andra välkomnar nya märken som dykt upp på marknaden där man kan finna både ansiktskräm speciellt anpassad för just bebisar och body lotion, body wash med mera.

De gamla klassikerna zinkpasta, idominsalva och babypuder har fått konkurrens och det är inte bara Apoteket som är platsen dit man går för att få bra produkter till sin baby numera.

Viktig info

Då vi lever i en tid där fler och fler tar reda på information på egen hand och där fler och fler ser till att vara sin egen auktoritet på ett helt annat sätt än förr så ändras även behovet vad gäller konsumtion. Idag konsumerar vi vad vi själva vill ha även om det är någonting som vi är tvungna att beställa från exempelvis USA eller England istället för att nöja oss med produkter som inte helt uppfyller våra krav.

Fler och fler blir även mer miljömedvetna och vill gärna använda sig av ekologiska produkter på sitt barns hud och då detta numera är en möjlighet kan man se hur försäljningen ökar vad gäller denna slags produkter. Ekologisk hudvård är inte bara bra för babyn utan det är även bra för oss vuxna, men då det kostar lite mer kan man ju fokusera på att ge det till sin baby i första hand om man inte vill lägga ner för mycket pengar på det.

Babyn hud utsätts för massor varje dag och inte minst är det huden på stjärten som blir lidandes. Då det lätt blir fuktigt i blöjan är det viktigt att dels byta bölja ofta och dels se till att låta babyns hud få andas och vara utan blöja så mycket som möjligt. Det finns en mängd olika bra salvor man kan använda för att göra huden mindre röd och irriterad, men att se till att förebygga irritation är såklart det bästa alternativet.

Skorv och atopiska eksem är även det vanligt hor spädbarn och även dessa problem kan avhjälpas med diverse salvor. Vid eksem är det alltid bra med en mild kortison salva medan skorv i hårbotten kan avhjälpas med hjälp av vanlig barnolja. Det finns salvor för alla slags hudproblem ditt barn kan tänkas råka ut för och då de flesta problem är vanligt förekommande kan man känna sig trygg med att produkterna är väl beprövade.