Hitta barnvagnar på rea

Att vara gravid kan vara en magisk upplevelse, någonting som för en närmare sin kropp på så många olika vis. Men det kan också vara en väldigt tuff period i livet, både fysiskt och mentalt. Oavsett hur man mår så är de nio månaderna under graviditeten också en tid där man har en del praktiskt bestyr att ta itu med. Det är mycket som ska köpas in, kanske behöver man bygga en spjälsäng och förbereda och renovera ett eventuellt rum för bebisen som är på väg. Ofta är det inte förrän man faktiskt befinner sig i själva situationen som man inser hur många olika saker det är som man behöver när man skaffar barn. Dessa saker involverar allting ifrån blöjor, kläder, nappar och leksaker till bilbarnstol, nappflaska, spjälsäng och barnvagn. Här finns rea på barnvagnar och övriga varor.

Att välja rätt barnvagn

När man börjar leta efter den perfekta barnvagnen att köpa så kan det kännas lite som en djungel, det finns nästintill ett obegränsat utbud och variation av barnvagnar idag. Vilken barnvagn som är rätt för just dig och din bebis beror lite på vilken typ av livsstil man lever, om man har tillgång till hiss där man bor och om man har en bil med begränsat utrymme, med mera. Sådana faktorer kan avgöra vilka mått och vilken vikt du bör ha på din barnvagn, och det kan vara nödvändigt att ta reda på måtten på vagnens sittdel, liggdel och chassi.

Duovagn, sittvagn eller kombivagn?

Det finns flera olika typer av vagnar, som alla fyller olika behov för dig och din bebis. En duovagn, till exempel, har ett chassi där sittdelen och liggdelen är separata. Denna typ av barnvagn är mycket populär, och kan bara ekonomiskt fördelaktig att investera i, därför att den kan användas från det att barnet är nyfött upp till cirka tre år. Kombivagnen kan användas under en lika lång tidsperiod, men en saknar liggdel. Istället fäller man ner sittdelen och ställer i en mjuklift. En sittvagn är till för äldre barn som kan sitta utan problem. Om man har flera barn så kan det vara smart att investera i en vagn som har plats för i alla fall två barn. I en syskonvagn kan de två barnen vara olika stora, medan en tvillingvagn är till för barn i samma ålder.


Publicerat

i

av

Etiketter: